maanantai 6. huhtikuuta 2015

Huhtikuun kässäkahvilassa farkkutuunausta

Nuukuusviikolla löydetään vanhoille farkuille uutta käyttöä.
 
Huhtikuun kässäkahvilassa 14.4. klo 17.30 alkaen Anna-Kaisa Kilpinen, intohimoinen vaatetuunaaja ja martta, opastaa, miten vanhat farkut saa kokonaan kierrätettyä, viimeistä tilkkua myöten. Paikan päällä leikellään yhdessä farkut niin, että jokaisen palan voi uusiokäyttää. Yhdessä tehdään pikkutilkuista ja paksuista saumoista kukkia, koristenappeja, pannunalusia tai rannekoruja. Niiden tekemiseen ei tarvita ompelukonetta, vaan hommasta selviää liimalla ja käsin ompelemalla. Saatavilla on myös kaavoja ja valmiit mallit, miten isommat farkkupalat voi ommella esim. essuksi, kassiksi, penaaliksi ja pannulapuiksi. Halukkaat voivat kopioida kaavat tai leikata osat valmiiksi kotona ommeltavaksi. 

Jokainen osallistuja toisi mukanaan käytöstä poistetut farkut, jos ei kotoa löydy niin Kierrätyskeskuksen ilmaislaareista löytyy tarkoitukseen sopivat. Rikkinäiset kelpaavat hyvin. Kaikilla pitäisi olla mukana myös hyvät sakset, ratkoja, muutama nappi ja helmi, silmäneula, nuppineuloja ja ompelulankaa. 

Ohjaajalla on mukana ylimääräisiä farkkuja, nappeja ja helmiä sekä liimaa. Tekstiililiimasta yms. peritään materiaalimaksua 1 euro per osallistuja.

Mukaan voivat tulla martat ja marttatoiminnasta kiinnostuneet. TÄLLÄ KERTAA KÄSSÄKAHVILAAN TULEE ILMOITTAUTUA ETUKÄTEEN. Mukaan mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta, ilmoittautumiset osoitteeseen kassamartta@gmail.com. Paikan päälle voi tuttuun tapaan tulla myös katselemaan tai tekemään omaa käsityötään, jolloin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tarjolla on kahvia ja teetä sekä pientä syötävää 2 euron maksua vastaan. Osoite on Malminrinne 1 b, 7. krs (lankakauppa Snurren vieressä oleva ovi; soita summeria alaovella).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti